Üretime Bakış
AÄŸustos 2022 itibariyle bağımızdaki tüm üretim faaliyetleri organik tarım esaslarına dayalı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸir.
Bölgemizdeki iklim koÅŸulları sebebi ile baÄŸ bozumu zamanımız Temmuz ve AÄŸustos aylarına denk gelmektedir ve yaklaşık 1 ay sürer. Bu süreç aynı zamanda bağımızda tadım faaliyetlerinin de çok yoÄŸun olduÄŸu yaz sezonuna denk geldiÄŸi için bağımızın en ÅŸenlikli dönemidir. Bunun haricinde bağımızdaki üretim ve tarımsal faaliyetler yıl boyu devam eder.
BaÄŸ Bozumu
Bölgemizdeki iklim koÅŸulları sebebi ile baÄŸ bozumu zamanımız Temmuz ayına denk gelmektedir ve yaklaşık 1 ay sürer. Üzüm çeÅŸitlerinin olgunluklarına baÄŸlı hasat planı yapılır ve sabahın ilk ışıkları ile üzümler toplanır.
Ä°lk Ä°ÅŸlemler
Hasat edilen üzümler hiç beklemeden kasalar ile fermentasyon alanına alınır. Sap ayırma ve kırmayı takiben soÄŸutulmuÅŸ tanklara alınarak fermantasyona baÅŸlanır. Üzümlerin hemen iÅŸleme alınması sayesinde aromatik deÄŸeri korunur.
Birincil Fermentasyon
Sıcaklık kontrollü tanklara alınan üzümler mayalanır ve düzenli olarak havalandırılarak ÅŸekerin alkole dönüÅŸtüÄŸü ilk fermantasyon gerçekleÅŸtirilir. Bu iÅŸlem yaklaşık 2 hafta sürer.
Ä°kincil Fermentasyon
Ä°lk fermantasyonun bitiminde ÅŸaraplar hava almayacak ÅŸekilde çelik tanklara alınarak ikincil fermantasyon baÅŸlar, bu süreçte ÅŸarabın içeriÄŸindeki malik asit laktik aside dönüÅŸerek ÅŸarabın tadı oturur ve içimi yumuÅŸar. Yaklaşık 6-7 ay süren bu aÅŸamanın sonunda ÅŸarabımız filtrelenerek doluma hazır hale gelir.
MeÅŸe Fıçılar
Con Amore ve Adagio çeÅŸitlerimiz bu aÅŸamadan sonra meÅŸe fıçılara alınarak 1 yıl süre ile dinlendirilir.