top of page
IMG_0176 copy.jpg

Yolculuğumuz

Mor Salkım’ın hikayesi Ankara’lı bir ailenin ikiz kardeşlerinin aynı dönemde şarap üretimine ilgi duymasıyla başlar. Kurucumuz Hasan Tahsin Erdemir Mor Salkım'ın temellerini attıktan bir süre sonra rahatsızlığı sebebi ile aramızdan ayrılsa da ikizi Melih Erdemir ve eşi Zeynep Emel Erdemir'in sorumluluğu üstlenmesi ile Mor Salkım'ın Bodrum Çömlekçi'deki yolculuğu güçlü bir şekilde devam eder.

2014-2015

Arazi düzenlenmesi ve hazırlığın ardından, 2015 yılında 5.000 Şiraz, 5.000 Cabernet Sauvignon, 4.000 Merlot ve 2.000 Bornova Misketi omcası dikilerek bağlar hazırlanır.

DSC_0672.JPG

2016-2017

Şarap üretiminin şato stili olacak şekilde fermentasyondan şişelemeye kadar bağ arazisinde gerçekleştirmek ve yerinde tadım yapılmak üzere üretim tesisi ve bağ düzenlemesi faaliyetleri devam eder.

2018-2019

Yerelde tüketilebilecek soğuk içilen şaraplara yönelik üretim kapasitesinin artırılması için 3000 Bornova Misketi, 2000 Sauvignon Blanc, 1000 Narince omcası dikimleri yapılır. Tüm izinler tamamlanarak 50000 şişe kapasiteli üretim tesisi faaliyete geçer.

196767351_2945689575675816_6344821588379690134_n.jpg
259823388_596491058231019_1620849339230139430_n.jpg

2020-2021

Şarapları yıllandırmaya yönelik meşe fıçılar temin edilir ve şarap çeşitleri gruplandırılarak mevcut marka ailesi oluşturulur. Buna ek olarak Volante, Adagio ve Passito şarapları TWC'da gümüş madalya alır. 

bottom of page