YolculuÄŸumuz
Mor Salkım’ın hikayesi Ankara’lı bir ailenin ikiz kardeÅŸlerinin aynı dönemde ÅŸarap üretimine ilgi duymasıyla baÅŸlar. Kurucumuz Hasan Tahsin Erdemir Mor Salkım'ın temellerini attıktan bir süre sonra rahatsızlığı sebebi ile aramızdan ayrılsa da ikizi Melih Erdemir ve eÅŸi Zeynep Emel Erdemir'in sorumluluÄŸu üstlenmesi ile Mor Salkım'ın Bodrum Çömlekçi'deki yolculuÄŸu güçlü bir ÅŸekilde devam eder.
2014-2015
Arazi düzenlenmesi ve hazırlığın ardından, 2015 yılında 5.000 Åžiraz, 5.000 Cabernet Sauvignon, 4.000 Merlot ve 2.000 Bornova Misketi omcası dikilerek baÄŸlar hazırlanır.
2016-2017
Åžarap üretiminin ÅŸato stili olacak ÅŸekilde fermentasyondan ÅŸiÅŸelemeye kadar baÄŸ arazisinde gerçekleÅŸtirmek ve yerinde tadım yapılmak üzere üretim tesisi ve baÄŸ düzenlemesi faaliyetleri devam eder.
2018-2019
Yerelde tüketilebilecek soÄŸuk içilen ÅŸaraplara yönelik üretim kapasitesinin artırılması için 3000 Bornova Misketi, 2000 Sauvignon Blanc, 1000 Narince omcası dikimleri yapılır. Tüm izinler tamamlanarak 50000 ÅŸiÅŸe kapasiteli üretim tesisi faaliyete geçer.
2020-2021
Åžarapları yıllandırmaya yönelik meÅŸe fıçılar temin edilir ve ÅŸarap çeÅŸitleri gruplandırılarak mevcut marka ailesi oluÅŸturulur. Buna ek olarak Volante, Adagio ve Passito ÅŸarapları TWC'da gümüÅŸ madalya alır.