Üretime Bakış
Ağustos 2022 itibariyle bağımızdaki tüm üretim faaliyetleri organik tarım esaslarına dayalı bir şekilde gerçekleşir.
Bölgemizdeki iklim koşulları sebebi ile bağ bozumu zamanımız Temmuz ve Ağustos aylarına denk gelmektedir ve yaklaşık 1 ay sürer. Bu süreç aynı zamanda bağımızda tadım faaliyetlerinin de çok yoğun olduğu yaz sezonuna denk geldiği için bağımızın en şenlikli dönemidir. Bunun haricinde bağımızdaki üretim ve tarımsal faaliyetler yıl boyu devam eder.
Bağ Bozumu
Bölgemizdeki iklim koşulları sebebi ile bağ bozumu zamanımız Temmuz ayına denk gelmektedir ve yaklaşık 1 ay sürer. Üzüm çeşitlerinin olgunluklarına bağlı hasat planı yapılır ve sabahın ilk ışıkları ile üzümler toplanır.
İlk İşlemler
Hasat edilen üzümler hiç beklemeden kasalar ile fermentasyon alanına alınır. Sap ayırma ve kırmayı takiben soğutulmuş tanklara alınarak fermantasyona başlanır. Üzümlerin hemen işleme alınması sayesinde aromatik değeri korunur.
Birincil Fermentasyon
Sıcaklık kontrollü tanklara alınan üzümler mayalanır ve düzenli olarak havalandırılarak şekerin alkole dönüştüğü ilk fermantasyon gerçekleştirilir. Bu işlem yaklaşık 2 hafta sürer.
İkincil Fermentasyon
İlk fermantasyonun bitiminde şaraplar hava almayacak şekilde çelik tanklara alınarak ikincil fermantasyon başlar, bu süreçte şarabın içeriğindeki malik asit laktik aside dönüşerek şarabın tadı oturur ve içimi yumuşar. Yaklaşık 6-7 ay süren bu aşamanın sonunda şarabımız filtrelenerek doluma hazır hale gelir.
Meşe Fıçılar
Con Amore ve Adagio çeşitlerimiz bu aşamadan sonra meşe fıçılara alınarak 1 yıl süre ile dinlendirilir.