Tesiste 1, 1.5, 2.5, 3.4 ve 5 tonluk olmak üzere 40.9 ton kapasitede şıra fermantasyonu ile depolama imkanı bulunmaktadır. Tesisteki tüm makine ve ekipman seçimi saatte 1.5 ton üzüm işleyebilecek kapasitede temin edilmiştir.

01
Hasat öncesi salkımlardan ilk tadım
Hasatın başlamasına karar vermek için bilinen laboratuvar tekniklerinin yanı sıra salkımlardan alınan tanelerin size “ben artık hazırım” demesi gerekiyor. Bağ genelinde tadılan tanelerden alınan meyvemsi aromalar ve bunu takiben kabukların çiğnenmesi ile acı tatlar alınmıyor ise ve çekirdekler yeşil yerine üzerinde kahverengi renkler belirdi ise o zaman hasat için süreç başladı demektir.

02
Hasat
Bağ hasadı, sabahın erken saatlerinde, salkımlar gecenin serinliğine sahip iken ve güneş yükselmeden en geç 2 saatte yapılır.

03
Transfer
Hasat edilen kasalardaki salkımlar kasalar ile salkım ayırma platformuna ulaştırılır. Tartılarak kırıma hazır hale getirilir.

04
Sap ayırma
Tartılan salkımların bekletilmeden sap ayrıştırılması yapılır ve fermentasyon tanklarına alınır.

05
Pres
Beyaz üzümler, sap ayırma işleminin ardından preslere alınır ve elde edilen şıralar, soğutulmuş tanklara aroma kaybı olmadan aktarılır.

06
İlk Fermentasyon
Üzümler, mayalama işlemi ardından şıra sıkılan üzüm taneleri üzerinden aktarılarak şıranın havalanması ve kabuklar ile temas ettirilerek renk alması sağlanır ve günlük olarak şeker oranları ölçülerek fermentasyonun tamamlandığına karar verilir.

07
Malolaktik Fermentasyon
Şıra, üzüm kabuğu ve çekirdeklerinden ayrıştırılarak havasız ortama alınır ve sürekli kontrol edilerek malik asitlerin laktik asitlere dönüşümü ile şeker oranları takip edilip, aktarmalar yapılır ve dinlenmeye bırakılır.

08
Filtreleme işlemleri
Şarabın dinlenme süreci sonunda dibe çöken tortular ayrılır ve şıra; filtrasyon işleminden geçirilerek ince çökmeyen partiküller ayrıştırılır ve böylece berraklık sağlanır.

09
Şişeleme
Şarabın olgunlaşması ve pazara sunulabilir hale gelmesi ile şişeleme işlemi başlatılır. Hijyeni sağlanan şişeler, otomatik şişeleme makineleri ile şişelenip etiketlenerek şarapseverlerin beğenisine sunulacak hale getirilir.
BİZİ TAKİP EDİN
Copyright © 2019 - Mor Salkım Bağcılık