Aşağı Kaydır
dolu bir yolculuk hikâyesi;
Kurucumuz Hasan Tahsin Erdemir de kendi şarap hikâyesini hayata geçirdi ve Mor Salkım 2013 yılında var oldu.
Temelleri 2005’e kadar uzanan bir merakın; Ankara’da bulunan bağlardan üzüm temini ile evde şarap üretiminden bir tesis üretimine dönüşmesinin yolculuğu Mor Salkım’ın doğum hikâyesi.

Kurucumuz Hasan Tahsin Erdemir, hayâlini Bodrum’da gerçekleştirmek ister ve yer arayışına girer. Karşısına önceleri tütün ve susam üretiminin yapıldığı, kuzey ve batı rüzgârlarının hâkim olduğu, çevresi çam ve zeytin ormanları ile bezeli Çömlekçi ve Dörttepe arasında bulunan bu güzel yer çıkınca kararını verir.
2014 yılı boyunca arazinin düzenlenmesi ve hazırlanmasının ardından 2015 Şubat ayında 5.000 adet Şiraz, 5.000 adet Cabernet Sauvignon, 4.000 adet Merlot ve 2.000 adet Bornova Misketi olmak üzere toplam 16.000 omca dikimi gerçekleşir.
2015 yılında budama ve güçlendirmek için yapılan faaliyetlerin sonucunda ilk ürün 2016 yılı hasat döneminde alınır. Bu yıla ve takip eden yıllara ait ürünler, yerel lisans sahibi olan ve evde şarap üreten yerel üreticilere verilir.
Kurucumuz Hasan Tahsin Erdemir, Mor Salkım bağlarını ilmek ilmek işlerken amansız bir hastalıkla da bir yılı aşkın süre mücadele eder ve 2017 Ekim ayında aramızdan ayrılır.

BİZİ TAKİP EDİN
Copyright © 2019 - Mor Salkım Bağcılık